English Version Deutche Verisone Dansk Version
  SYMI HVOR LIGGER SYMI? HUSET ØEN VEJEN TIL SYMI PRAKTISKE OPLYSNINGER PRISER GALLERI


ØEN

Symi er en fredelig ø som lever af turismen i sommerhalvåret.
På grund af byggerestriktionerne - der må kun bygges i 2 etager - er der ingen kæmpehoteller. Der kommer daglige både fra Rhodos med 1-dags turister, men de forlader sjældent havneområdet, og efter kl 16 er der kun ”de fastboende” tilbage.

Der bor 2500-3000 på øen om vinteren, men antallet mangedobles om sommeren. Der er livligt på havnen men stille oppe i Chorio.

De stejle klipper ved kysten har ikke megen vegetation, men midt på øen findes der skovarealer med pinje og fyr, som man kan opleve på vandreture tværs over øen.

Øen bliver flittigt brugt af vandrere i ydersæsonerne, midt på sommeren er det mere vandet der trækker. Der er taxabåde ud til strandene, de fleste kan også nås til fods og så kan man sejle hjem efter at have badet. Nogle af strandene har taverner, andre må man selv medbringe mad og drikke til.
En dejlig oplevelse er bådture ”øen rundt” med barbeque undervejs med enten Triton, Poseidon eller Diagoras. De sejler dagligt med svømmeophold ved forskellige bugter og et længere ophold med en dejlig frokost tilberedt af mandskabet.

Aftenlivet er græsk – en kaffe eller ouzo sidst på eftermiddagen (som varer til kl 20 på Symi) efterfulgt af en middag på en af de mange taverner både i Chorio og i Yialos. Man spiser sent, især om sommeren. Det er for varmt tidligere, så man ser ofte grækerne komme kl 11 om aftenen, vi nordboer kommer dog ofte 1-2 timer tidligere.

Efter maden kan man hygge sig på en af de mange kafenioner eller barer. Diskoteker er der ikke nogen af. Det generer dog ikke de unge, de sidder ofte i ”bargaden” hele natten og hygger sig. Mange har været med deres forældre på Symi i mange år og mødes med gamle venner – og det gælder i øvrigt også os ældre.

Hvis man en aften har lyst til at spise hjemme, er der kyllingegrillen i Chorio, slagteren er god og billig, købmanden har masser af friske råvarer til en gang salat, og både vin og øl er billigere hos ham end på tavernerne. Det er dejligt at sidde på terrassen og se på byens lys, og i det fjerne glimter lysene i Tyrkiet.

 

 Agios Athanasios - Udsigt fra terrassen


Symi by - Havnen

Flora

 


Design Rune Kølle Christensen